4 tips voor Valentijnsdag

Untitled
Je houdt er van of je haat het: Valentijnsdag. De ene persoon vindt het té commercieel en de ander zit zielig thuis te wachten op een kaartje (en eerlijk gezegd hoor ik bij beiden groepen op dit moment xD). Het blijft een dag met veel verwachtingen en daarom geef ik hieronder even een paar tips hoe jouw zondag alleen maar leuker kan worden, voor de koppels én de vrijgezel.

Tips voor de koppels
1. Als je een cadeau koopt voor de ander wil je vooral laten zien hoe bedachtzaam en extravagant jij bent. Niet doen. Je partner is veel gelukkiger met een cadeau die ze echt leuk vinden en later ook gebruiken. Ze ontvangen liever een specifiek cadeau, terwijl de gever liever een algemeen kijk-hoeveel-ik-van-je-hou-cadeau wil geven. Als jij dus denkt dat je het perfecte cadeau hebt gekocht, think again.

2. Doe iets onverwachts op deze dag. Zoals ik net als zei verwacht je gewoon veel meer op Valentijnsdag dan op een andere dag. Als je partner al iets leuks verwacht, zijn ze uiteindelijk minder dankbaar vergeleken met als ze niets verwachten. De enige oplossing hiervoor is iets onverwachts plannen of kopen. Als je nog nooit voor de ander gekookt hebt, is zondag dus een perfecte dag om te beginnen!

Tips voor de vrijgezel
3. Valentijnsdag is een commerciële dag: we willen hartvormige lekkernijtjes alleen op deze dag kopen. Dat betekent voor mij en vele andere single ladies maar één ding en dat is op 15 februari chocolade veel goedkoper aanschaffen (en het vervolgens allemaal zelf op te eten).

4. Ga je alsnog toevallig op een date op zondag, ga dan vooral ergens naartoe waar het warm is. Uit onderzoek bleek dat proefpersonen die een warme drankje vast hielden de persoonlijkheid van andere persoon als ‘warmer’ ervaren. Als ik jou was zou ik je valentijnsdate dus op een warme koffie trakteren in plaats van een koud biertje!

Hopelijk heb je er iets aan! Mijn eigen planning voor zondag is met een dekentje, een bak ijs en een romantische komedie op de bank te gaan zitten en daar is niks mis mee. Je mag alsnog altijd langskomen als je wil voor de gezelligheid! Dit is voorlopig ook even het laatste liefde-gerelateerde artikel dat ik ga schrijven. Het is tijd voor iets anders, want ik wil jullie natuurlijk niet vervelen!

Alvast een hele fijne Valentijnsdag gewenst! May all the chocolates be ever in your flavour!

Liefs (en lots of love), Natascha


Voor meer informatie:
*Steffel, M., Williams, E.F., Leboeuf, R.A. (2015) Overly Specific Gift Giving: Givers Choose Personalized but less – Versatile and less preferred Gifts
* Bar-Tal, D., Bar-Zohar, Y., Greenberg, M. S., & Hermon, M. (1977). Reciprocity behavior in the relationship between donor and recipient and between harm-doer and victim. Sociometry, 40, 293–298.
* Williams, L. E., & Bargh, J. A. (2008). Experiencing physical warmth promotes interpersonal warmth. Science, 322(5901), 606-607.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s